Selecteer een pagina

OVER.

Lean onboarden optimaliseert het inwerktraject van medewerkers. Samen met het management en HR business partner herontwerpen we het inwerkproces zodat medewerkers minstens 25% sneller ingewerkt en productief zijn. Dit voorkomt inwerkverlies en levert u budget en tijd op.

Wij staan voor:

  • Just-in-time opleiden
  • Schrappen wat overbodig is
  • Inzetten van een slimme leerstructuur
  • Vasthouden van het starters-enthousiasme
  • Aansluiten bij de persoon
  • Gerichte opbouw van een sociaal netwerk binnen uw organisatie
  • Inleren van de cultuur van uw organisatie
  • Monitoren en bijsturen

De kunst is om nieuwe medewerkers sneller in hun kracht te zetten in een nieuwe functie. Zodat ze sneller zelfstandig kunnen opereren. En de organisatie er direct meer baat heeft. Dat kan alleen als een organisatie helder heeft wannéér en wát de nieuwe medewerker moet kunnen.

Het kost tijd van de andere medewerkers die van hun werk gehouden worden om vragen te beantwoorden of (bijna) fouten op te lossen. “Dat kan je van de nieuwe collega immers niet verwachten dat die dat weet”.

Het kost tijd om een sociaal netwerk op te bouwen om daadwerkelijk effectief te worden. Wie zijn belangrijk om te kennen en een lijntje mee te hebben? Hoe liggen hier de verhoudingen? Dit vergt heel wat babbeltjes op de gang en koffiedrinken.

Het is FRUSTEREND om de cultuur te leren kennen, met alle onduidelijkheden en tegenstrijdigheden, voordat het lukt om vaardig de valkuilen te omzeilen.

Het kost tijd van de mentor, om alle voorvallen en vragen door te nemen.

En dat is niet in die mate nodig.

_

_

_

Bij mijn vorige werkgever werd ik na een paar dagen aan m’n lot overgelaten. Het heeft maanden geduurd voor ik me thuis begon te voelen.

Bij mijn nieuwe werkgever hadden ze vanaf het begin een plan om mij gericht in te werken, met taken en reflectie-opdrachten, maar ook wie ik zou spreken en suggesties voor gespreksonderwerpen. De structuur bood me duidelijkheid en veiligheid, ik wist wat van me verwacht werd, dat het soms best spannend was om een mijlpaal te halen, maar niet over de top. Elke stap werd gezien en gevierd, ik voelde me daardoor heel welkom.